Villamos karbantartás

Egy vállalkozás villamos hálózatának és berendezéseinek folyamatos működtetéséhez elengedhetetlen a rendszeres felügyelet és karbantartás.

Mindezeket szerződött ügyfeleink megkapják tőlünk!

– Heti rendszerességgel érdemes átnézni, felülvizsgálni, ha kell javítani a rendszer főbb elemeit.

– Havi rendszerességgel célszerű általános karbantartási feladatokat kijelölni, valamint az áramvédő kapcsolók háromszori próbáját is havonta kell végezni.

– Negyedévenként célzott kisebb leállásokat is tartalmazó karbantartásokat célszerű kijelölni.

– Félévente kell elvégezni az OTSZ által előírt kötelező tűzvédelmi felülvizsgálatokat: szükség- és menekülőútvonal-világítás, hő- és füstelvezető rendszer, tűzjelző rendszer, tűzgátló nyílászárók, biztonsági és szünetmentes áramforrások.

– Évente célszerű az elosztók felülvizsgálatát, karbantartását megejteni. Ugyancsak évente érdemes áttekinteni a villamos fogyasztás alakulását, szükséges-e a lekötött teljesítmény változtatása, megfelelő-e a fázisjavítás, megtendereztetni a villamosenergia és gázenergia vásárlást.

– Háromévente van határideje az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat (ÉV) elkészítésének. Ugyanekkor kell a tűzvédelmileg magas kockázatú helyeken az EBF és VV felülvizsgálatokat is elvégezni.

– Hatévente kell a tűzvédelmileg alacsony kockázatú helyeken elvégezni az elektromos berendezések tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatát (EBF), valamint a villámvédelem felülvizsgálatát (VV).

Persze mindig történhetnek előre nem látható és tervezhető események: rongálódások és rongálások, balesetek, sérülés, elhasználódás, túlfeszültség, villámcsapás, áramszünet stb. Ilyenkor a működési feltételek folyamatos fenntartása és helyreállítása a legfontosabb.
Ilyenkor a legsürgősebb feladat az azonnali beavatkozás, javítás, szerviz, csere, ismételt üzembe helyezés.

Kérje ajánlatunkat, végeztesse el időben a villamos karbantartást!

Alapvető értékeink:

Szakértelem

Megbízhatóság

Precízitás