Tűzjelző

Telepítsen tűzjelző rendszert!
Egy tűzjelző sokkal hamarabb érzékeli és jelzi a kezdő tűz megjelenését, minthogy azt emberek észrevennék. A kezdő tüzeket viszonylag könnyen el lehet oltani, míg a kifejlődött tüzet sokszor egyáltalán nem lehet megfékezni az éghető anyagok teljes elégéséig.

Milyen gyakorisággal kell felülvizsgálni a tűzjelzőt?
Az épület üzemeltetőjének gondoskodni kell a időszakos felülvizsgálatáról, karbantartásáról 54/2014 (XII.05) BM rendelet 18. mellékletben foglalt táblázatban meghatározott módon és gyakorisággal (félévente), valamint intézkednie kell a szükség szerinti javításokról.

Cégünk segít a tűzjelző rendszerek tervezésében, kivitelezésében, felülvizsgálatában, karbantartásában, javításában.
A rendszeres felülvizsgálatot, karbantartást erre jogosult szakképzett, vizsgázott dolgozóink végzik.

Kötelező tűzjelzőt telepítenem?
Az 54/2014 (XII.05) számú BM rendelettel életbe léptetett OTSZ 14. melléklete írja elő, hol kötelező beépített tűzjelző berendezést létesíteni.
Ám, ahol nem előírás, ott is célszerű anyagi, biztosítási, biztonsági stb. megfontolásból a tűzjelző berendezés létesítése.

Milyen tűzjelzők vannak?
Alapvetően kétféle rendszer létezik: a hagyományos rendszerek esetében a tűz bekövetkeztét az érzékelő dönti el, az intelligens rendszerek tekintetében az érzékelő digitális jelét a központ értékeli ki és dönt a riasztásról.

Alapvető értékeink:

Szakértelem

Megbízhatóság

Precízitás