Villámvédelem

Miért csinálunk villámvédelmet? Azért, hogy biztonságban tudjuk épületünket a villámcsapás veszélyeitől, hogy ne keletkezzen villámcsapáskor tűz, ne égjen le épületünk, ne keletkezzen jelentős anyagi vesztesség az elektromos berendezésekben, hogy megóvjunk emberi életeket. Ugye ezek ismeretében már nem nagy ár a villámvédelem költsége?

A Magyar Mérnöki Kamaránál egyik jogosultságunk a kiemelten gyakorlott villámvédelmi tervező. Ez azt jelenti, hogy nemcsak régi “nem norma” szerinti villámvédelmi terveket, hanem az új “norma szerinti” azaz az OTSZ, illetve MSZ EN 62305 szabvány szerint is készítünk kockázatelemzéssel egybekötött villámvédelmi terveket. Kiemelt gyakorlatunk van nemcsak a külső villámvédelem, de a túlfeszültség védelem területén is. Két partnerünknél is tevékenységünket megelőzően bekövetkezett villámcsapás által milliós nagyságrendű károk keletkeztek, de a tervezett és megvalósított túlfeszültség létesítést követően évekre visszamenőleg nem volt káresemény.

Az alábbiakban segítünk:

– a villámvédelem megtervezésében,

– kivitelezésében,

– felülvizsgálatában,

– helyreállításában,

– javításában.

Úgy a régi előírások szerint, mint a jelenleg érvényes 54/2014 (XII.05) BM rendelettel életbe léptetett új OTSZ által megkövetelt MSZ EN 62305 szerint látjuk el a villámvédelmi feladatokat.

Alapvető értékeink:

Szakértelem

Megbízhatóság

Precízitás