Villamos szabványosságok

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat

30 kW feletti csatlakozási teljesítmény esetén 3 évente kell a felülvizsgálatot elvégeztetni. A villamos kéziszerszámokat évente kell felülvizsgálni.

Kapcsolódó rendelet: MSZ HD 60364-6 és a 22/2005. (XII.21.) FMM

 

Villámvédelem szabványossági felülvizsgálat

“Norma szerint” az OTSZ rendelkezései szerint kell végezni a felülvizsgálatot.

A norma szerint felülvizsgálatot 4, illetve 2 évente kell végezni. Immár minden esetben ez dátumot és nem naptári évet jelent. De a “norma szerint” esetben be kell tartani az MSZ-EN 62305 erre vonatkozó előírásait is, így vannak évente és kétévente elvégzendő feladatok is.

“Nem norma” szerint régebbi létesítéseket esetén viszont ennek végzését visszautalja a 28/2011. IX.6. BM rendelet eljárási rendjébe. Ez közel megfelel a régi magyar villámvédelmi szabványnak (MSZ 274).

Magas tűzvédelmi kockázat esetén (régebben A és B tűzveszélyességi osztály) legalább 3 évenként, alacsonyabb kockázat esetén (C, D, E tűzveszélyességi osztály) legalább 6 évenként kell elvégeztetni.

Tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat

Tudta, hogy a tűzesetek leggyakoribb okaként a tűzvizsgálat elektromos tüzet szokott megállapítani? Az időben elvégeztetett EBF kiszűri a tüzek leggyakoribb gyújtóforrását!

Magas tűzvédelmi kockázat esetén (régebben A és B tűzveszélyességi osztály) legalább 3 évenként, alacsonyabb kockázat esetén (C, D, E tűzveszélyességi osztály) legalább 6 évenként kell elvégeztetni a felülvizsgálatot. Ez minden esetben ez dátumot és nem naptári évet jelent.

Kérje ajánlatunkat, végeztesse el időben a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatot!

Alapvető értékeink:

Szakértelem

Megbízhatóság

Precízitás