• [Un]Subscribe to Posts
 • szünetmentes áramellátás akkumulátor aggregátor átkapcsoló hálózat

  Szünetmentes áramellátás

  Szünetmentes áramellátás

  A tűzoltóság 7/24 folyamatos üzem. Nem lehet a 105-ös telefont hangrögzítőre átirányítani! Az áramszolgáltató hálózati áramkimaradáskor ha teljesítette a maghatározott óraszámon belüli visszakapcsolást, akkor már nem hibáztatható. De leéghetnek közben házak? Nyilván nem. Ezért kell a tűzoltóságok működéséhez szükséges létfontosságú berendezéseket szünetmentes és aggregátoros áramellátással is ellátni (hírpult, IT, vonuláshoz szükséges épületvillamosság). Mert a szünetmentes észrevétlenül átveszi a hálózati kimaradást, de időben nem tud fél óránál hosszabb működést biztosítani akkumulátorról, mert legfeljebb ennyi az áthidalási idő. Viszont pár perc alatt elindul, vagy elindítható az aggregátor, amely már akár napi üzemre is alkalmas. Jellemző teljesítmény értékek 4-30 kVA.

  Mi az elvárás? Hogy megfelelő karbantartás mellett ez a kétlépcsős rendszer áramszünet esetén észrevétlenül biztosítsa a vonulóképességhez tartózó fogyasztók folyamatos villamos áram ellátását. Hogy az időszakos ellenőrzéskor is minden rendben legyen.

  Mik a félelmek:

  Vajon jól vannak méretezve a berendezések, elindul, bírja a terhelést az előírt ideig? Mi nem egyszerűen telepítünk!  Mi felmérünk, mérünk és tervezünk. Nem berendezést adunk el, hanem kulcsrakész megoldást. Mindazt ami kell: aggregátort, átkapcsoló egységet, szünetmentes áramforrást, akkumulátorokat, hálózatkiépítést, hálózatátalakítást. Beüzemelünk és átadunk. Ha kell karbantartunk és javítunk.

  Mennyibe kerül? Jellemzően kevesebbe mint várnák. “A puding próbája az evés”

  Van tennivaló vele később is? Igen, az aggregátort karban kell tartani, az akkumulátorokat félévente terheléses méréssel kell ellenőrizni, 3-4 évente pedig a mérések alapján cserélni kell.

  Van még kérdése?

  Itt írjon nekünk!

   

  SzunMent

  Szünetmentes UPS