• [Un]Subscribe to Posts
 • Kipufogógáz elszívó rendszer automata elszívás indítás rögzítés leoldás

  Kipufogógáz elszívó rendszer

  Manapság a dolgozók egészségének megóvása kiemelt feladata az irányítónak. A cél az hogy mindenki nyugodtan hátradölhessen, hogy mindent megtettünk ezen elvárás teljesítéséért és a tűzoltók a legjobb kondicióban indulnak a bevetésre.

  Van olyan tényező ami nehezíti ezt? A laktanyák legtöbbjében a hálók közvetlenül a szertárak és vonuló járművek felett vannak kialakítva. A szertárban elindított gépjárművek fokozottan termelnek veszélyes rákkeltő anyagokat, amelyek a kipufogógázzal a szertárba, majd onnan a csúszóaknákon át a legénységi folyosóra és a hálókba jut.  Ez nagyon komoly egészségügyi kockázatot jelent, ami a mai körülmények között megengedhetetlen.

  Mit kéne tenni?

  A megoldás nem nagyon egyszerű, nem is nagyon olcsó, de teljeskörűen megoldja a problémát. Ha megrendeli kiépítjük az EasyVent füstgázelszívó rendszerünket. 

  A szertárba való beálláskor annyi dolga van a legénységnek hogy gépjármű fipufogógáz csonkjára ráhelyezi a kipufogógáz elvezetés csatlakozóját. A rögzítés automatikus. Ennyi semmi több. 

  Riasztáskor a gépjármű inditásakor a kipufogógáz elszívó ventilátor automatikusan indul, így a füstgáz közel 100%-át elszívja a rendszer. A 125 mm-es flexibilis cső fix légtechnikai csővel halad a ventilátor felé, az ágak találkozásánál a térfogatáram arányában nő az átmérő. A ventilátor után már nyomott ágban halad tovább a rendszer és a szertárból kikerülve a füstgáz a szabadba kerül kivezetésre. 

  A gépjármű indulásakor a flexibilis rendszer követi a fipufogó csonkot a szertárkapuig, ahol automatikusan megtörténik a leválasztás. A gépjármű elhagyja a szertárt, a rendszer pedig visszahúzza magát.

   A rendszer jellemzője a nagyon nagy megbízhatóság és a sérülési veszély nagyon alacsony szintje.

  Itt írhat nekünk!

   

  Referenciák:

  – Tűzoltóság Dunaújváros, Budaörs, Vásárosnamény

  Partnerünk véleménye

     

  “Starter és kipufogógáz elszívás együtt” – Sásd

  “4 állásos rendszer” – Mátészalka

  “Füstgázelvezetés és starter” – Letenye

   

  Itt írhat nekünk!