• [Un]Subscribe to Posts
 • Hő és füstelvezető rendszer gravitációs kényszer szellőztetett RWA kupola

  Hő- és füstelvezető rendszerek

  Hő- és füstelvezető rendszerek

  Miért csinálunk hő és füstelvezető rendszereket? Azért hogy bizonságosabb legyen az emberek kimentése tűz esetén. Azért hogy tűz esetén a hatalmas forróság csökkenjen és a füst olyen mértékű legyen hogy látni lehessen a menekülési utat és az emberek lélegezni tudjanak a menekülési útvonalakon amíg eljutnak a kijárathoz. Hogy megóvjunk emberi életeket. Ugye ezek ismeretében már nem nagy ár a hő és füstelvezető rendszerek költsége?

  A probléma az hogy tudnunk kell milyennek kell lennie a jó hő és füstlevezető rendszernek! Ami kellően jó védelmet ad, de nem okoz fölösleges többlet költséget. Honnan tudhatjuk ezt meg? Ha elvégezzük az OTSZ által előírt rendszeres ( fél évente esedékes ) felülvizsgálatát és karbantartását a rendszernek. Ez a minimális biztonsági szint amit az érvényes jogszabály előír. A határidőben egy hét eltérést enged a szabályozás. Rendkívüli felülvizsgálatot és karbantartást minden olyan eseményt követően kell végezni, amely a rendszer hatékonyságát befolyásolja, vagy megkérdőjelezi.

  Több féle elvű és működtetésű rendszer járatos: tartó mágneses, motoros, láncos, pneumatikus, patronos, kényszer szellőztetéses.

  A renszer indítására is többféle lehetőség van: helyi, szinti, tűzjelzőből, központi tűzoltósági vezérlő panóról, stb.

  A vezérlések is sokfélék, de biztosítani kell számukra a biztonsági áramellátást is.

  Mi segítünk a hő és füstelvezető rendszerek tervezésében, kivitelezésében, felülvizsgálatában, helyreállításában, javításában a létesítés idejétől függetlenül. Úgy a régebbi előírások szerinti, mint a jelenleg érvényes 54/2014 (XII.05) BM rendelettel életbe léptetett új OTSZ által megkövetelt rendszerek esetén is.

    

  A rendszeres felülvizsgálatot félévente erre jogosult szakképzett, vizsgázott dolgozóink végezik. A működőképes rendszerről kiállított felülvizsgálati naplót, jegyzőkönyvet a tulajdonosnak, üzemeltetőnek hatósági ellenőrzéskor be kell mutatnia.

  Írjon nekünk itt!

  Cserepes köz 1-3.

  Székesfehérvár, Cserepes köz 1-3.

  RWAkozp

  RWA központ

  NyilasZa

  Hő és Füst Rendszer Nyílászáró vezérlés