• [Un]Subscribe to Posts
 • Villamos karbantartás felülvizsgálat javítás heti havi negyedéves féléves

  Villamos karbantartás

  Vállalkozás villamos hálózatai és berendezései

  Ezek folyamatos működtetéséhez elengedhetetlen a rendszeres felügyelet és karbantartás.

  Heti rendszerességgel érdemes átnézni, felülvizsgálni, ha kell javítani a rendszer főbb elemeit.

  Havi rendszerességgel célszerű általános karbantartási feladatokat kijelölni, valamint az áramvédő kapcsolók háromszori próbáját is havonta kell végezni.

  Negyedévenként célzott kisebb leállásokat is tartalmazó karbantartásokat célszerű kijelölni.

  Félévente kell elvégezni az OTSZ által előírt kötelező tűzvédelmi felülvizsgálatokat: szükség és menekülő útvonal világítás, hő és füstelvezető rendszer, tűzjelző rendszer, tűzgátló nyílászárók, biztonsági és szünetmentes áramforrások.

  Évente célszerű az elosztók felülvizsgálatát, karbantartását megejteni. Ugyancsak évente érdemes áttekinteni a villamos fogyasztás alakulását, szükséges-e a lekötött teljesítmény változtatása, megfelelő-e a fázisjavítás, megtendereztetni a villamos energia és gázenergia vásárlást.

  Háromévente van határideje az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat ( ÉV ) elkészítésének. Ugyanekkor kell a tűzvédelmileg magas kockázatú helyeken az EBF és VV felülvizsgálatokat is elvégezni.

  Hatévente kell a tűzvédelmileg alacsony kockázatú helyeken elvégezni az elektromos berendezések tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatát ( EBF ), valamint a villámvédelem felülvizsgálatát ( VV ).

  Persze mindig történhetnek előre nem látható és tervezhető események: rongálódások és rongálások, balesetek, sérülés, elhasználódás, túlfeszültség, villámcsapás, áramszünet, stb. Ilyenkor a működési feltételek folyamatos fenntartása és helyreállítása a legfontosabb. Minden kiesett termelési perc sokkal drágább, mint a karbantartás és szerviz. Az azonnali beavatkozás, javítás, szerviz, ha kell csere, ismételt üzembe helyezés ilyenkor a legsürgősebb feladat.

  Mindezeket szerződött ügyfeleink megkapják tőlünk.

  Jelezze nekünk megoldandó problémáját:

  Itt!