Napelemes rendszer működése

Éjszaka fény hiányában az áramtermelés magától értetődően nulla. Ekkor azonban a fogyasztás is alacsony. Ezt a kis fogyasztást a normál hálózatból is képesek lehetünk felvenni, hálózatra visszatápláló rendszer esetén.

A reggeli órákban, amikor a nap már süt, de kis intenzitással, kevés a megtermelt energia, de ekkor a fogyasztásunk is általában alacsony. Természetesen nem valószínű, hogy tökéletesen megegyezik a fogyasztás a megtermelt energiával.

A déli órákban nagy mennyiségű energiát termel a napelem, a fogyasztásunk viszont általában alacsony. Ezért a megtermelt energiát a rendszer visszatáplálja a (230V-os) hálózatba, vagy a rendszer részét képző akkumulátorokban tárolódnak.

Délutáni időszakban már folyamatosan csökken a napfény mennyisége és ezzel együtt a megtermelt energia is.

Naplemente után a termelt energia újra 0 lesz, viszont a fogyasztásunk ilyenkor megnő, ezért a hiányzó energiát a 230 V-os hálózatból, vagy az akkumulátorokból nyerhetjük. Ekkor használjuk fel annak az energiának az értékét, amit dél körül termeltek a napelemek.

Keressen bennünket, a legolcsóbbtól a prémiumig kínálunk napelemes rendszereket, 25 év teljesítménygaranciával!

Cégek és a lakosság számára is elérhető a napelemkínálatunk. Az elérhető termékek megtekinthetők az alábbi linken: https://www.adaptiv.eu/szolgaltatas/lakossagi-es-tarsashazak/napelem/

FRISS