Mennyit spórolhatunk napelemes rendszerrel?

Egy négytagú család villamosfogyasztási szokásai keresztül bemutatjuk, hogyan alakul az éves áramszámlájuk napelem nélkül, napelemes rendszerrel, szaldó, illetve bruttó elszámolásban.

1️⃣ Egy négytagú család havi 350 kWh villamos energiát fogyaszt. Ez éves viszonylatban 4200 kWh, amelynek a jelenlegi éves költsége (napelem nélkül) 157.500 Ft.

2️⃣ Ha ez a család – önerőből – egy 4 kw teljesítményű napelemes rendszert telepít, akkor a jelenlegi szaldó elszámolás szerint, lenullázza az éves villanyszámláját.

3️⃣ Ha a család a szintén 4 kw teljesítményű napelemes rendszert akkor telepíti, amikor már életbe lépett a bruttó elszámolás, akkor – vélhetően – kb. 140.000 Ft hálózathasználati díjat fog fizetni.

📌A példán át jól látszik, hogy érdemes napelemes rendszert telepíteni még a szaldó elszámolásban, hiszen megtérülésük így a legkedvezőbb.
🙋 Keressen bennünket, a legolcsóbbtól a prémiumig kínálunk napelemes rendszereket, 25 év teljesítménygaranciával!

Napelemkínálatunk elérhető az alábbi linken:

Napelem

FRISS

Napelemes rendszer működése

Éjszaka fény hiányában az áramtermelés magától értetődően nulla. Ekkor azonban a fogyasztás is alacsony. Ezt a kis fogyasztást a normál hálózatból is képesek...