Melyik házhoz mekkora napelem kell?

Napelem! De mekkora?

A számunkra megfelelő méretű napelemes rendszer meghatározásához tisztában kell lennünk a villamosenergia fogyasztásunkkal.

A havi villamosenergia számlán láthatjuk a havi fogyasztásunkat kwh-ban (kilowattóra). A havi fogyasztásból kiszámíthatjuk az éves energiafelhasználásunkat, ami ha pl.: 3600kWh akkor egy 3kWp teljesítményű napelemes rendszerre van szükségünk.

Ideális tájolás esetén 1kWp névleges teljesítményű rendszer 1200kWh villamosenergiát tud termelni 1 év alatt.

Számolnunk kell azzal, hogy a rohamosan fejlődő világunkban egyre több elektromos készülék jelenik meg, amelyek tovább növelhetik az energiaigényünket.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos autózás. Egy megfelelően méretezett, alaposan megtervezett napelemes rendszerrel akár 0Ft-ra is csökkentheti az üzemanyag költségét és akár a háztartásának a fűtésköltségét is leredukálhatja.

Kíváncsi arra, hogy fogyasztási szokásaihoz melyik napelemes rendszer illik? Használja napelem kalkulátorunkat és kérje ingyenes árajánlatunkat!

A napelem kalkulátor az alábbi linken érhető el: KALKULÁTOR

FRISS

Napelemes rendszer működése

Éjszaka fény hiányában az áramtermelés magától értetődően nulla. Ekkor azonban a fogyasztás is alacsony. Ezt a kis fogyasztást a normál hálózatból is képesek...

Álláshirdetés

!! Villanyszerelőt keresünk ‼ Stabil székesfehérvári kisvállalkozás csapatába keresünk villanyszerelő munkatársat. 📍 Nálunk nem kell falat vésni, főként...